Chlorella kopen voor een goede natuurlijke detox

 • Geplaatst op
 • Door Rosa IYH
 • 0
Chlorella kopen voor een goede natuurlijke detox

Chlorella is één van de meest krachtige ontgifters uit onze natuurlijke voeding. En dat is best een knappe prestatie voor een microscopisch klein eencellig plantje!

De populariteit heeft chlorella ook te danken aan het feit dat het een natuurlijk detox supplement is.

 

Wat is chlorella?

Chlorella is een groene, eencellige zoetwateralg. De letterlijke betekenis is 'klein groen blaadje'. Ze vinden hun oorsprong in rivieren en meren in Oost-Azië. Chlorella is meer dan 2 miljard jaar oud en ze kunnen zo goed overleven omdat deze zoetwateralgen zich zo goed kunnen aanpassen aan extreme omstandigheden. Chlorella dankt zijn groene kleur aan het uitzonderlijk hoge gehalte aan chlorofyl. Chlorofyl is de groene kleurstof in bladeren waarmee planten (en dus ook algen) zonlicht omzetten in energie. Inmiddels wordt chlorella overal ter wereld gekweekt in speciaal hiervoor ingerichte kweekvijvers. Dat moet ook wel, want de vraag naar chlorella is de laatste decennia explosief toegenomen nu steeds meer mensen alle heilzame effecten van chlorella ontdekken! 

 

Werking van chlorella

Chlorella is een superaantrekkelijke bron van voedingsstoffen

 • Bevat alle vitamines (behalve vitamine D)
 • Rijk aan mineralen (waaronder veel calcium en ijzer)
 • Enorm eiwitrijk (in gedroogde vorm bevat chlorella ongeveer 55-67% proteïne)
 • Bevat alle 8 essentiële aminozuren
 • Bevat veel enzymen, (omega-3) vetzuren, voedingsvezels, essentiële suikers, sporenelementen en antioxidanten

 

Chlorella is een superontgifter

Chlorella helpt om giftige stoffen uit je lichaam te verwijderen. Zowel door de celwandstructuur als door het fytonutriënt sporopollenine kan chlorella zich binden aan giftige stoffen. Zware metalen zoals lood, aluminium, nikkel en kwik, maar ook giftige stoffen uit bestrijdingsmiddelen of medicijnresten worden door chlorella effectief uit je lichaam verwijderd. Dat doet chlorella door zich te binden aan zware metalen, die vervolgens veilig je lichaam verlaten via de normale spijsvertering. Oh ja, het filtert zelfs dioxines, pesticiden en industrieel afval en verwijdert effectief conserveringsmiddelen en kunstmatige smaak- en kleurstoffen. Het chlorofyl in de chlorella werkt als een natuurlijk reinigende stof, die je darmen reinigt, je bloed zuivert en ervoor zorgt dat je lichaam beter zuurstof kan opnemen. Ook chlorofyl verwijdert slechte stoffen uit je lichaam, zoals schimmels en verdelgingsmiddelen.

 

De belangrijkste voordelen van chlorella samengevat

 • Bevat alle vitamines (behalve vitamine D)
 • Rijk aan mineralen, eiwitten, (alle essentiële) aminozuren, enzymen, omega -3vetzuren, voedingsvezels en antioxidanten
 • Houdt je darmen gezond en ondersteunt je spijsvertering
 • Stimuleert je lever bij het reinigen van je lichaam
 • Draagt bij aan een goede zuur- / basebalans van je lichaam
 • Helpt bij de regulering van je bloedsuikerspiegel
 • Helpt bij ontstekingen en infecties

 

Welke chlorella kopen?

Er zijn diverse soorten chlorella, maar de chlorella die het meest in voedingssupplementen worden verwerkt, is Chlorella Vulgaris. Biologische chlorella is redelijk breed verkrijgbaar, hier vind je hem in tabletvorm vanwege de niet al te lekkere smaak. Natuurlijk kan deze ook gewoon door smoothies. 

 

Koop HIER biologische chlorella.

 

Hoe gebruik je chlorella?

Chlorella kan je gebruiken als dagelijks onderhoud met een lage dagelijkse dosering. Chlorella kan je ook gebruiken in periodes van herstel (bijvoorbeeld na ziekte, stress, overbelasting of operaties). Tenslotte wordt chlorella als detox supplement op kuurbasis ingezet bij intensieve detox programma's. Afhankelijk van het merk en de soort chlorella die je gebruikt, zal de dosis verschillen. Dit komt omdat niet elk merk even hoog gedoseerd is. Let hier dan ook op bij de aanschaf van je supplement: koop een zo hoog mogelijke concentratie van chlorella, met zo min mogelijk vulmiddelen of andere toevoegingen. Als je dit artikel zinvol vindt, deel het dan met andere mensen voor wie je dit zelf ook zinvol vindt. Gebruik hiervoor de social media knoppen bij dit artikel. Ook vind ik het leuk als je een reactie achterlaat, dan help je mij weer betere artikelen te maken en jou te helpen bij jouw gezondheid!

Deze blog is geschreven door Rosa van Detoxplein.nl

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.