Magnesium tekort? Gebruik magnesium olie!

 • Geplaatst op
 • Door Janneke IYH
 • 0
Magnesium tekort? Gebruik magnesium olie!

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat meer van de helft (60%) van alle mensen in de Westerse wereld een tekort aan magnesium heeft? De meeste hiervan zijn zich er niet bewust van en lijden aan allerlei vage symptomen zonder dat ze weten waar dat aan ligt! Of jij misschien ook een tekort hebt aan magnesium en hoe je dat gemakkelijk oplost, lees je in deze blog.

Oorzaken van een tekort aan magnesium

Door het gemiddelde dieet dat de meeste mensen er op na houden, krijgen ze veel te weinig magnesium binnen. Je vindt magnesium vooral in gezonde voeding, maar doordat de landbouwgrond tegenwoordig niet meer zoveel mineralen bevat als vroeger, bevat ook het eten minder magnesium. Daarnaast zorgen bewerkte voedingsmiddelen (fastfood, suiker, frisdrank etc.) voor een versnelde uitscheiding van magnesium. Dit draagt dus alleen maar bij aan het tekort.

 

Symptomen van een magnesium tekort

Hoe weet je nou of jij een magnesium tekort hebt? Misschien herken je één van deze symptomen:

 1. Ooglidtrillingen
 2. Wakker schrikken omdat je denkt dat je valt
 3. Vermoeidheid
 4. PMS
 5. Spierkrampen
 6. Hoofdpijn/Migraine
 7. Angsten of fobieën
 8. Nervositeit
 9. Prikkelbaarheid
 10. Verstijfde spieren
 11. Onrust
 12. Moeite met concentratie
 13. Moeite om op woorden te komen
 14. Duizeligheid
 15. Te hoge of te lage bloeddruk
 16. Constipatie
 17. Overgevoeligheid voor lawaai en fel licht
 18. Rusteloze benen (restless legs)
 19. Tics
 20. Rugpijn
 21. Hartritmestoornissen/Hartkloppingen
 22. Maagkrampen
 23. Oorsuizen
 24. Spastische darm
 25. Hyperventilatie
 26. Allergie
 27. Regelmatig de hik hebben

Als je één of meerdere symptomen herkent, wil dat nog niet direct zeggen dat je een magnesium tekort hebt, maar het zou zeker kunnen dat jouw vage klachten een oorzaak hebben waar je nog niet direct aan had gedacht: een tekort aan magnesium.

 

Wat doet magnesium?

Magnesium is cruciaal voor de gezondheid en ernstige tekorten kunnen niet alleen leiden tot bovengenoemde klachten, maar uiteindelijk ook tot beroerte, diabetes en kanker. Magnesium is namelijk verantwoordelijk voor allerlei belangrijke processen in ons lichaam. Zo beschermt magnesium onze lichaamscellen tegen toxische metalen, is het nodig bij de energiestofwisseling van het lichaam en bij de overdracht van zenuwprikkels. Daarnaast zorgt magnesium er ook voor dat heel veel andere belangrijke mineralen (o.a. calcium, koper, zink, kalium en vitamine D) goed worden opgenomen en worden gereguleerd. Tot slot zorg magnesium voor een goede eiwitstofwisseling en voor een goede botopbouw en -groei. Voor die laatste is met name de verhouding calcium en magnesium belangrijk. Want wist je dat zwakke botten vaker worden veroorzaakt door een tekort aan magnesium dan aan calcium? Zonder magnesium kan je lichaam calcium namelijk helemaal niet goed opnemen.

 

Magnesium bijwerkingen

Magnesium suppleren is dus voor heel veel mensen een goed idee. Meestal gebeurt dat door het slikken van magnesium capsules. Maar wist je dat die manier van innemen een aantal bijwerkingen kan hebben? Magnesium tast namelijk de zuurgraad van je maagzuur aan (maakt het basischer) waardoor de opname minder goed kan zijn, je minder efficiënt eten verteert en zelfs meer last kunt hebben van maagzuur. Daarnaast kunnen grote hoeveelheden magnesium ook leiden tot darmklachten zoals diarree.

 

Magnesium olie voor de beste opname zonder bijwerkingen

Een hele goede alternatieve manier om magnesium te suppleren zonder dat je het hoeft te slikken is magnesium olie. Magnesium wordt namelijk opgenomen door de huid en komt op die manier in de bloedbaan terecht. Magnesium olie is eigenlijk een oplossing van hoog geconcentreerde magnesiumchloride in water. Het wordt olie genoemd omdat het olie achtig aanvoelt. Maar omdat het geen olie is, hoef je niet bang te zijn voor bijvoorbeeld vlekken in je kleding. Magnesium olie is daarnaast ook heel geschikt voor kramp of het ontspannen van de spieren na bijvoorbeeld intensief sporten of bij spierpijn.

 

Hoe gebruik je magnesium olie?

Magnesium olie gebruik je door dagelijks zo’n 15 tot 20 sprays op de huid aan te brengen. Dit staat gelijk aan ongeveer 200 mg magnesium. Laat dit vervolgens 10 minuten inwerken voor je het (wanneer gewenst) afspoelt. De magnesium olie voelt licht tintelig en warm aan op de huid, dit duidt erop dat de magnesium wordt opgenomen en dat is dus normaal. Magnesium werkt ontspannend, dus dit ritueel is ook heel geschikt in de avond vlak voor het slapen gaan. Je zult heerlijk ontspannen slapen! Magnesium wordt nog beter opgenomen door een warme huid, bijvoorbeeld na het douchen. Zorg wel dat de magnesium olie niet in je ogen komt en kijk uit met open wondjes, dit kan een brandend gevoel geven.

 

Magnesium olie van Improve Your Health

De magnesium in de magnesium olie van Improve Your Health komt uit de bekende Zechsal bron. Deze magnesiumzouten zijn van Bischofietkwaliteit, waarmee wereldwijd de meest zuivere kwaliteit van magnesiumzout wordt aangeduid. 

Koop HIER Improve Your Health magnesium olie

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.