Ontgiften en afvallen met appelazijn

Ontgiften en afvallen met appelazijn

Het azijnzuur in appelazijn kan je lichaam bewezen ondersteunen tijdens het ontgiften en afvallen. Maar wist je dat appelazijn nog veel meer voordelen heeft? En hoe gebruik je appelazijn? Lees het allemaal in deze blog.

Wat is appelazijn?

Appelazijn (ook wel appelciderazijn, dat is dus hetzelfde!) ontstaat door bacteriën en gist toe te voegen aan verse uitgeperste appelsap. Hierdoor gaat het fermenteren en worden de suikers omgezet in alcohol. Door een tweede keer fermenteren wordt de ontstane alcohol omgezet in azijn. Wees gerust, er zit dus geen alcohol in appelazijn! Wat er wèl zit in appelazijn zijn een heleboel belangrijke vitaminen en mineralen zoals vitamine A, B1, B2, B6, C en ijzer, calcium, kalium (potassium), fosfor en magnesium.  

 

Ontgiften met appelazijn

Appelcider azijn bevat azijnzuur, dat de spijsvertering bevordert en daarnaast een ontgiftende en geneeskrachtige werking heeft. De azijnzuur in appelcider azijn werkt verzorgend voor het maagdarmstelsel, herstelt de zuurgraad van het lichaam en helpt ook tegen parasieten.

Daarnaast kan appelcider azijn werken tegen bacteriën, schimmels en infecties omdat het sterke antiseptische en antibiotische eigenschappen heeft. Appelcider azijn helpt het lichaam ontgiften en zorgt daarmee dat schadelijke stoffen zoals alcohol, nicotine, xeno-oestrogenen, chemicaliën uit medicijnen en drugs en bacteriële toxines sneller en efficiënter het lichaam verlaten.  

 

Afvallen met appelazijn

Het azijnzuur in appelazijn helpt om je vetverbranding te stimuleren en je stofwisseling te versnellen. Daarnaast verminder het je trek, heeft het een vochtafdrijvende werking en vermindert het de opslag van lichaamsvetten. Appelazijn komt hierdoor niet voor niets voor in heel veel afslankproducten en detox-kuren.

Hoewel de werking van veel afslankproducten discutabel is, is van azijnzuur door Japanse wetenschappers wel degelijk bewezen dat het helpt om de vetverbranding te stimuleren en vetopslag tegen te gaan. Wil je appelazijn gebruiken als ondersteuning tijdens het afvallen? Drink dan 3 keer per dag een glas water met 1 eetlepel appelazijn, liefst op een nuchtere maag (zo’n half uur voor je gaat eten). Heb je last van azijn op een nuchtere maag in de ochtend, dan kun je het ook drinken nadat je hebt ontbeten.   

 

Huidverzorging met appelazijn

Je kunt appelciderazijn ook gebruiken bij huidproblemen zoals acné, bultjes of oneffenheden. Het balanceert namelijk ook uitwendig de PH-balans van de huid. Om je huid te verzorgen met appelciderazijn maak je heel eenvoudig een 100% natuurlijke tonic door de helft appelciderazijn en de andere helft water te mengen en hier dagelijks je huid mee te deppen.  

 

Haarverzorging met appelazijn

Je kunt appelazijn ook gebruiken om je haar mee te verzorgen, de zuren in appelazijn zorgen er namelijk voor dat je haarschubben zich sluiten waardoor je haar een prachtige glans krijgt. Daarnaast helpt het tegen een geïrriteerde of jeukende hoofdhuid en tegen hoofdhuidschilfers, roos en haaruitval. Gebruik een mengsel van 1 deel appelazijn en 2/3 delen water in plaats van conditioner in een spuitfles. Verdeel over je gewassen haar, laat een aantal minuten intrekken en spoel uit. Je hoeft daarna geen andere conditioner meer te gebruiken.  

 

Appelazijn voor gezonde darmen

Omdat appelcider gefermenteerd is, bevat het veel goede bacteriën en werkt het als een prebiotica. Dat betekent dat het een positief effect heeft op het herstel en behoud van goede darmbacteriën en zo je darmen gezond houden. Appelcider azijn is daarom heel goed te combineren met een darmreiniging.  

 

Overige goede redenen voor het gebruik van appelazijn

Appelazijn is zo veelzijdig dat het daarnaast ook helpt bij:

  1. kalknagels
  2. voetschimmel
  3. acné
  4. zonnebrand, eczeem, kwallen en insectenbeet
  5. aambeien
  6. keelpijn
  7. extra energie en tegen vermoeidheid
  8. galstenen

 

Hoe gebruik je appelazijn?

Wil je profiteren van de vele gezondheidsvoordelen van appelazijn? Het slimste is om de appelazijn te mengen met water en op te drinken. Lekker is het niet, maar je went al snel aan de smaak! Vind je het echt heel lastig weg te krijgen, dan kun je eventueel wat vruchtensap of honing toevoegen of je mond snel naspoelen met wat natriumbicarbonaat. De smaak is dan meteen verdwenen èn het beschermt je tandglazuur omdat het de pH balans in je mond direct herstelt. Om je tandglazuur te beschermen, kun je de appelazijn overigens ook door een rietje drinken.

 

Appel Cider Vinegar van Bragg

Appelcider azijn kan je in elke supermarkt of natuurvoedingswinkel kopen. De appelcider azijn van Bragg is iets duurder maar helemaal biologisch en ‘raw’, wat de kwaliteit en dus het effect van het appelcider azijn ten goede komt. 

 

Koop HIER Bragg biologische appelazijn.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.